Vissza a főoldalra

Közlekedésbiztonsági fejlesztés Kislődön


A projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00016

Kedvezményezett: Kislőd Község Önkormányzata

Elnyert támogatás összege: 76.685.964 Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt kezdete: 2018.04.01. 

Projekt tervezett befejezése: 2019.09.30.

 

A projekt tartalma:             

 

Kislőd Község Önkormányzata közel 77 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a közlekedésbiztonság javítását szolgáló fejlesztés megvalósítására. A projekt célja egy hatékonyan működő, összefüggő kerékpáros úthálózat kialakítása, a kerékpáros elérhetőség javítása a mindennapos, munkába járó forgalom mellett a turisztikai kerékpáros közlekedés fellendülését, térnyerését eredményezi. A fejlesztés konkrétan kislődi településrészek közötti összeköttetést biztosító kerékpározható útvonal vonalvezetésének pontosítását tartalmazza elsődlegesen a hivatásforgalmi szempontok figyelembevételével.

A projekt során a Hősök terétől indulva a közút kerékpározhatóvá történő kijelölése történik meg a Széchenyi, majd Zrínyi utcán, a Zrínyi utca útburkolatának felújításával, továbbá a Vámos-patak keresztezésének kerékpározhatóvá tétele valósul meg. A közút fejlesztését követő nyitott kerékpáros nyom hossza: 850 méter.

A projekt megvalósításával javul a településrészek kerékpáros elérhetősége, a kerékpárosoknak kevesebbszer kell megszakítaniuk utazásukat megállás miatt, a kerékpáros infrastruktúra kialakításával és jelzésével nő a közlekedés biztonsága.Felhasználónév:
Jelszó: