Vissza a főoldalra

Túra- és horgászlehetőségek


Túra és horgászlehetőségek a településen
- Háromforrás pihenőhely
- Erdei Tornapálya és játszótérTúravezetés

Kislőd határa jellegzetes bakonyi dimbes-dombos terület, átmenet a Magas-Bakony vadregényes hegyvonulatai és a Dél-Bakony családi túrázásra csábító változatos lankái között. Túrázásra több helyszín és útvonal is választható. Én most a 2006-ban elkészült Erdei Tanösvényre hívom meg Önöket. Az útvonal kialakítását Kislőd Önkormányzatának ötletei alapján az Állami Erdészeti Szolgálat Veszprémi Igazgatósága tervezte és támogatta.

A túravezetés kiinduló pontja Kislőd főtere, útvonala a falu határától végig erdőkön át vezet. A tanösvény hossza 5,8 km, amely kisebb-nagyobb emelkedőkkel visz a ritka természeti képződményként védett, híres úrkúti Csárdahegyi Őskarszthoz. Célszerű túrabakancsban és a nehezebben járóknak bottal, egy kis elemózsiával felszerelkezve érkezni, de kényelmes cipőben is végigjárható. A Tanösvény nyomvonalán több ponton pihenőpadok, a táv felénél kiépített szalonnasütő is várja a megfáradt vándort. Az útvonal mentén a Kisitató és a Nagyitató-források neve is jelzi, hogy szorgos szántóvető elődeink kisgyerekkoruktól fogva mekkora utat tettek meg naponta a legeltetett állatokkal. A változatos fafajok, erdőművelési módok és az erdei élővilág tanulmányozása közben oda is érünk az Őskarszthoz. Ennek megtekintése után visszatérhetünk Kislődre, a Tanösvénnyel végig szinte párhuzamosan haladó Országos Kék Túra útvonalon, a Csalános-völgy gyönyörű, és méltán országos jelentőségű erdei lankáin. Visszafelé már enyhén lefelé haladva, szinte „kipihenten” érkezhetünk meg Kislőd község főterére. A kivilágított templom messziről idevezeti a vándort.
Szálláshely: Három-forrás Vendégház, Telefon:+36/30/5332212


A túra a 25 állomáson részletesen bemutatja az erdő növény- és állatvilágát, /költöző és „helyi” madarait, apró-és nagyvadait, ehető és mérges gombáit, virágait, fafajait/ az erdők szerepét-, az erdőgazdálkodást, felújítást, a gazdaságra és a természetvédelemre való hatását.

Mindezekhez jó egészséget kívánunk, a mielőbbi viszontlátásra.


Tisztelettel: Pad Mihályné helyi szakvezető


Hitelesítette: Somogyi Anna
Kislőd polgármestere


Felhasználónév:
Jelszó: